Pages

December 11, 2012

WestHolland Foreign Investment Agency lanceert Turkse website


PERSBERICHT

Den Haag, 11 december 2012

WestHolland Foreign Investment Agency lanceert Turkse website

Om de regio WestHolland als vestigingslocatie voor Turkse ondernemingen beter over het voetlicht te krijgen lanceert de WestHolland Foreign Investment Agency (WFIA) een website in de Turkse taal: www.westholland.nl/turkce Dit jaar staan Nederland en Turkije stil bij 400 jaar diplomatieke betrekkingen.

De regio WestHolland – Den Haag, Delft, Leiden, Zoetermeer en Lansingerland – biedt kansen voor Turkse bedrijven die de stap naar de West-Europese markt willen maken. Met name in de Telecom sector en de markt voor Security toepassingen zijn goede mogelijkheden om aansluiting te vinden bij netwerken in de regio. Daarnaast biedt WestHolland een aantrekkelijke uitvalsbasis voor het betreden van markten in andere landen in West-Europa. Op de nieuwe website is praktische informatie te vinden over de aanwezige bedrijfssectoren, huisvesting en de gratis dienstverlening van de WFIA.

Investment seminar
De bilaterale mogelijkheden werden onlangs benadrukt tijdens een gezamenlijk werkbezoek van de Den Haag, Rotterdam en Amsterdam aan Istanbul. Ter gelegenheid van 400 jaar diplomatieke betrekkingen werd onder andere een investment seminar georganiseerd. Op de clipper Stad Amsterdam –speciaal voor deze gelegenheid naar Istanbul gezeild – namen circa 40 Turkse ondernemers deel aan het seminar waarin praktische informatie is verstrekt omtrent het opzetten van een vestiging in Nederland.

‘BRIC’ + Turkije
Steeds vaker wordt Turkije in een adem genoemd met de zogenaamde ‘BRIC’ landen (BraziliĆ«, Rusland, India en China), een term die staat voor de mondiaal snelst groeiende economieĆ«n. De economie van Turkije bezit nu de 15e plaats qua omvang wereldwijd. In 2011 werd en groei van 8,5 procent gerealiseerd. Hiermee is de Turkse economie na China de snelst groeiende economie ter wereld.

WestHolland Foreign Investment Agency (WFIA)
De WFIA acquireert en assisteert internationale ondernemingen bij vestiging, uitbreiding of verplaatsing van hun activiteiten in de regio. De WFIA is in 2000 opgericht door de gemeenten Den Haag, Leiden, Delft en Zoetermeer, alsmede de Kamer van Koophandel Den Haag en het Stadsgewest Haaglanden. Sinds december 2008 is ook de gemeente Lansingerland bij de WFIA aangesloten. Daarnaast ondersteunt Provincie Zuid-Holland de WFIA.

– Einde Bericht –

Voor meer informatie:
Laurens Kok, Communicatiemanager WestHolland Foreign Investment Agency
070 311 55 55 / 06 83 21 01 72 l.kok@westholland.nl


No comments:

Post a Comment