Pages

March 14, 2013

Chinees bedrijf Techshino aanwinst voor The Hague Security Delta


PERSBERICHT

Den Haag, 14 maart 2013

Chinees bedrijf Techshino aanwinst voor The Hague Security Delta

In Den Haag vond gisteren de opening van het Europese hoofdkantoor van een toonaangevend Chinees bedrijf plaats. Techshino Europe Technology B.V. is actief in biometrische identificatie en data security en is een aanwinst voor The Hague Security Delta (HSD), het internationale veiligheidscluster in de Haagse regio. Dit bleek gisteren uit de bedrijfspresentatie tijdens de openingsceremonie in het European Simulation and Validation Center in Den Haag.

Techshino ontwikkelt toepassingen voor identificatiemethodes gebaseerd op vingerafdrukken, gezichtsherkenning en irisscans. Het bedrijf is afkomstig uit Beijing en behoort in China tot de top 10 in hun werkveld. Techshino gaat zich vestigen in het Border Security Innovation Center (BIC) op de Johan van Oldenbarneveltlaan in Den Haag. Naast in Nederland is Techshino binnen Europa actief in  Zweden. De keuze voor een Europees hoofdkantoor in Den Haag kwam tot stand na bemiddeling van de WestHolland Foreign Investment Agency en de Netherlands Foreign Investment Agency. Op termijn zal Techshino 15 mensen in dienst hebben.

“Het Haagse veiligheidscluster kan op steeds meer belangstelling vanuit het buitenland rekenen. The Hague Security Delta fungeert als ideaal platform voor partijen die starten op de Europese markt. De toenemende bedrijvigheid in deze sector leidt tot meer werkgelegenheid in de stad.” Aldus Wethouder Economie van Den Haag en voorzitter van de Raad van Participanten van de WFIA Henk Kool

The Hague Security Delta
The Hague Security Delta (HSD) is een continu groeiend netwerk van bedrijven, overheden en kennisinstellingen in de veiligheidssector, die zich samen sterk maken voor innovatieve veiligheidsoplossingen en economische ontwikkeling. Met een omzet van 1,5 miljard Euro,  waarvan ongeveer 70% uit export, bovengemiddelde groeicijfers en 10.000 banen, is HSD heel belangrijk voor de Nederlandse economie. Nu al is The Hague Security Delta in Europa het grootste veiligheidscluster, rond thema’s als nationale, stedelijke en cyberveiligheid, bescherming van vitale infrastructuren en forensisch onderzoek. In The Hague Security Delta bouwen partners aan een bloeiend veiligheidsnetwerk, dat door nauwe samenwerking en innovatie in 2025 drie keer zoveel omzet, werknemers, bedrijven en studenten telt.

WestHolland Foreign Investment Agency (WFIA)
De WFIA acquireert en assisteert internationale ondernemingen bij vestiging, uitbreiding of verplaatsing van hun activiteiten in de regio. De WFIA is in 2000 opgericht door de gemeenten Den Haag, Leiden, Delft en Zoetermeer, alsmede de Kamer van Koophandel Den Haag en het Stadsgewest Haaglanden. Sinds december 2008 is ook de gemeente Lansingerland bij de WFIA aangesloten. Daarnaast ondersteunt Provincie Zuid-Holland de WFIA.

– Einde Bericht –

Op de foto (zie bijlage) vlnr: Marleen Zuijderhoudt (WFIA), Rob de Wijk (HSD), Henk Kool (Gemeente Den Haag), Li Fei (Chinese ambassade) en Zhou Jun (Techshino) na het onthullen van plaquette ter markering van de opening.

Voor meer informatie:
Laurens Kok, Communicatiemanager WestHolland Foreign Investment Agency
070 311 55 55 / 06 83 21 01 72 l.kok@westholland.nl



No comments:

Post a Comment