Pages

May 22, 2013

Opnieuw Chinees bedrijf naar Den Haag


Het Chinese bedrijf V-Field Agro-Tech, gespecialiseerd in de uitwisseling van kennis op het gebied van land- en tuinbouw tussen Nederland en China, vestigt zich in Den Haag. Tijdens een  bezoek aan het bedrijf in China maandag jl. tekende wethouder Henk Kool, voorzitter van de Raad van Participanten van de WFIA, een overeenkomst over de vestiging in Den Haag.
Fotobijschrift
Voorzitter van de Raad van Participanten van de WFIA Henk Kool en Dhr. Sun Hao, General Manager van V-Field Agro-Tech , tekenen de overeenkomst voor vestiging van V-Field Agro-Tech in Den Haag.



V-Field Agro-Tech is een dochteronderneming van het Chinese JiangSu Luoterui Communication, een gerenommeerde  onderneming die zich bezighoudt met veiligheidsvraagstukken van verkeers- en infrastructurele projecten. V-Field Agro-Tech richt zich vanuit de Haagse vestiging vooral op de tuinbouwsector. Doel is om gezamenlijke projecten op te zetten met partners in het Westland en het tuinbouwgebied in de gemeente Lansingerland.

JiangSu Luoterui Communication is gevestigd in Nanking, na Shanghai het belangrijkste economische centrum in het oosten van China. Nanking is het wetenschappelijke centrum van China, er zitten verschillende universiteiten en hogescholen, zoals de prestigieuze Universiteit van Nanking. De keuze van V-Field Agro-Tech voor Den Haag en de regio WestHolland kwam tot stand na bemiddeling van de WestHolland Foreign Investment Agency in samenwerking met de Netherlands Foreign Investment Agency en de gemeente Den Haag.

''Het is fantastisch dat na Techshino eind vorig jaar opnieuw een Chinees bedrijf  voor vestiging in Den Haag kiest. Het gaat om een zeer innovatief bedrijf en daar zijn we extra blij mee. Want juist dit soort bedrijven trekt weer andere geavanceerde ondernemingen aan en dat is een opsteker voor Den Haag.” aldus Kool.

Een handelsdelegatie onder leiding  van wethouder  Kool reist momenteel door China om Den Haag en WestHolland te promoten als vestigingslocatie voor Chinese bedrijven. Daarbij  is er ook aandacht voor het realiseren  van samenwerking op het gebied van toerisme.

WestHolland Foreign Investment Agency (WFIA)
De WFIA acquireert en assisteert internationale ondernemingen bij vestiging, uitbreiding of verplaatsing van hun activiteiten in de regio WestHolland. De WFIA is in 2000 opgericht door de gemeenten Den Haag, Leiden, Delft en Zoetermeer, alsmede de Kamer van Koophandel Den Haag en het Stadsgewest Haaglanden. Sinds december 2008 is ook de gemeente Lansingerland bij de WFIA aangesloten. Daarnaast ondersteunt Provincie Zuid-Holland de WFIA.




No comments:

Post a Comment